Nog een belangrijk inzicht die ik geleerd heb dit jaar is het werken met hulpmiddelen bij de acrylverf. Vorige jaren werkte ik steeds met Vallejo acrylverf en water. Zeer goeie kwaliteit van verf maar het resultaat was zeer “traditioneel” en dit kwam in conflict met de vloeiende, organische, ruimtelijke composities die ik wil creëren. Het resultaat gaf niet de uitstraling die ik in een houtskooltekening wel kon leggen.

Mede door de inzichten uit Het Grote Acrylboek heb ik 2 kleine flesjes medium gekocht: een glanzend en een mat medium. Ik ondervond al snel dat de glanzende factor een extra dimensie aan de beelden geeft. Het resultaat is echter al veel sterker dan vorig jaar, maar…

Bizar is dat er een groot verschil is tussen net na het verwerken als het nog nat is en dan het uiteindelijk gedroogd resultaat. In de eerste fase heeft het de plastiek-glanzende uitstraling die ik wil behouden maar dat vermindert fel na het drogen. Nu is het nog zoeken naar het gebruik om een maximale glans in bepaalde delen van het schilderij te steken. De volgende stap die ik kan uittesten is het gebruiken van vernis in mijn verf. We experimenteren verder…