Einde van het jaar, begin van een nieuw jaar, tijd voor evaluaties. Altijd spannend.

In een notedop: mijn experimenten beginnen op te leveren dus voortdoen. Mijn schildershoekje in het atelier op de academie is ondertussen een klein labo geworden. En ik mag zo verder doen tot het einde van het schooljaar. Kwestie van de verschillende factoren van acrylverf onder controle te krijgen en meer de foto’s los te laten en eigen geschilderde beelden te creëren.

Ik voel het inderdaad ook zo aan. Ik begin meer los te laten, minder bij het “prentje” te blijven. Vooral sinds ik mijn schildersborstel aan de kant heb gelegd en met andere technieken gestart ben. Het resultaat is ook verrassend. Vele krachtiger beelden dan de braaf nageschilderde foto’s.

Op mijn laatste werk kwam het experimenteren duidelijk naar voor. Eerst 3 lagen gesso. Dan een transparante onderlaag in acryl en daarna verder gewerkt met pastelkrijt en houtskool. Voor mij vrij gedurfde technieken. Alles werd vastgelegd met fixatief. Nu nog vernissen met glanzende en matte en het is af voor mij. Ik laat binnenkort nog iets zien.