Partena-Ziekenfonds wenst vanaf nu enkel nieuwe sites die volgens de webstandaarden werken (dwz geoptimaliseerd voor zoekmotoren, alle platformen vb. mac, snel en krachtig gecodeerd, snel opgebouwd voor de surfers?). De huidige site www.partena-ziekenfonds.be is nog niet geoptimaliseerd en ontwikkeld in jsp. Nu is de vraag: optimaliseren we jsp code of starten we opnieuw van 0 in php.

Optie 1: De jsp-versie is gebaseerd op de ICOM van Hearis. Optimaliseren betekent veel investeren in: opleiding, duurdere mankracht en vooral dure tools (libraries en helpdesksites) en minder mogelijkheden tot outsourcen. Om hetzelfde te bereiken is er volgens onze webontwikkelaar veel meer code nodig in jsp dan in php en gebruiksvriendelijke urls (vb. www.partena-ziekenfonds.be/contact/email) zijn niet mogelijk.

Optie 2: Overschakelen naar ontwikkelingen in php zal sowieso een optimaler resultaat geven op vlak van webstandaarden: dit betekent volledig geoptimaliseerd, snel, eenvoudige syntax, open source,?

Wat denken jullie van de keuze?