Gisteren zijn we erop uit getrokken in Gent. We hebben ons in het Design Museum en het Caermersklooster gestort op 4 tentoonstellingen:

 • La merveilleuse architecture van Geo Henderick
  Gentse prof architectuur. Prachtige tekeningen! Zo’n inzicht in perspectief, zo’n precisie in afwerken. Een ware ontdekking.
 • Ambasador of design van Nanny Still
  Ontwerpster van glaswerk, keramiek. Er was heel veel te zien. De dame heeft in de jaren 60 heel wat impact gehad ook op Belgische ontwerpen. Soms zag je zelfs heel duidelijk de relatie met de stoelen van Panton: vele kleuren, volle glanzende vormen. Vooral haar ontwerptekeningen vond ik de moeite om eens te zien.
 • Fairytales
  Heel mooie tentoonstelling. 7-tal juwelen werden gepresenteerd in kleine intieme kastjes met daarnaast een grote foto van een model met deze juwelen in moderne sprookjesscenes gebracht. Heel creatief. Prachtige fotografie.
 • Provinciale Prijs voor Beeldende Kunst 2005: Stief Desmet, Steve Schepens en Pascal De Pauw
  Ik ben een fan van het eerste uur van het werk van Stief. Van zijn vroegere werken rond stieren hebben we een sculptuur en een schilderij gekocht. Het zijn steeds duidelijke conceptuele boodschappen, klare lijn, sterk kleurgebruik overgoten met een gezonde dosis humor. Hij werkte in zijn recenter werk trouwens ook met sterke contrasten in glanzende en matte afwerking wat ik zelf nu probeer te doen. Ook zijn video’s vond ik krachtig.
  Proficiat, Stief! Een verdiende overwinning.

Zeker een aanrader om een zondagnamiddag eens wat op adem te komen.