Het academiejaar loopt op zijn laatste poten. 30 mei is het eindevaluate. Altijd spannend.

Ik ben zo stilaan al mijn werken aan het afwerken zodat ik het kan presenteren. Dat is een behoorlijk proces apart. Het creatief proces stopt niet bij het maken van een schilderij. Dan komt de vraag, hoe ga ik het presenteren. Voorbeelden van hoe je creatief met presentatie kan omgaan heb ik gezien in het MOMU in Antwerpen.

Mijn uitdaging is om beschilderde panelen (in MDF of doek op karton gespannen) in een “kader” presenteren die een referentie heeft met het onderwerp: ruimtes. Idealitair in een aparte “organische” kamer en als ik mag dromen in één van de gebouwen van Toyo Ito. Maar we moeten realistisch blijven 😉

Vraag 1: Welk verhaal ga ik met de verschillende beelden vertellen? Iets over ruimtes.
Vraag 2: Welke selectie maak ik? In welke volgorde zal ik ze tonen? Bekijk eens een aantal van mijn werken en stem zelf.
Vraag 3: Hoe zal ik ze tonen? Zal ik het ophangen? Ik zou het liever op iets laten staan in plaats van hangen. Een sokkel? nèèèè. Op wat kan ik het laten staan? Liefst zoals thuis, op een zeer minimalistische lambrisering (jaja, dat ben ik als bagwan gekleedde schrijnwerker ;-), maar dat kan je er niet in 123 op de academie bijknutselen (boren en zo).

Ik zal volgende week eens in de ateliers mijn ronde doen om een passende oplossing te vinden. Alle ideeën om op een originele manier te presenteren zijn welkom. En duim alvast op 30 mei vanaf 18.30u 😉