Vandaag nog een zeer interessant artikel gelezen bij www.zbc.nu over het einde van de babyboomers en de generatie X (de 25 tot 50 jarigen) en de opkomst van de nieuwe generatie jongeren. Jonge mensen die 10 dingen tegelijk doen. Chatten, gamen, sms’en,… Mensen die multidisciplinair, snel en creatief zijn. Mensen die vooral authenticiteit zoeken. “Wie ben je”, “wat doe je” is belangrijk.

Hmm, zelf heb ik geen kinderen maar ik zie dit wel in de nieuwe generatie om me heen. Mijn neven en nichten, de kinderen van vrienden,… Ze hebben geen tijd gekend zonder internet, chatten, sms’en. Ze staan continu in contact met elkaar. Zelfs tijdens het werk, in school, continu vinden ze de info die zij zoeken op het moment dat ze het willen. En ze weten verdomd goed van wanten op zo’n jonge leeftijd. (if you know what I mean 😉

Een mooi doordenkertje vind ik het volgende:
De generatiekloof 😉 Is het ooit anders geweest? Ja en nee. De babyboomers en de generatie X’en, de punkers, de “zwartjassen” generatie waar ik zelf toe behoorde waren ook heel verschillend als de generatie ervoor. Meer zelfs we waren rebellen. Ze wilden het anders. De jongeren van nu voeren echter geen strijd. Het is dus een sluipende revolutie.

En een mooie afsluiter: arme marketeer die deze Einstein generatie als doelgroep heeft 😉 Het zal in elk geval iemand “jong van geest” moeten zijn die de nieuwe media en kan goochelen met de interactieve kracht ervan.

Herkennen jullie dit fenomeen ook? Of lijkt het je wat overdreven? Niet alle jongeren zijn zo? Heeft het met opleidingsniveau te maken? Sociale klasse?