Van de aardbol verdwenen? Nee hoor. Op vakantie geweest? Nog niet. Gewoon wat te druk tijdens de vakantieperiode vandaar wat minder geblogd maar niet stilgezeten!!
Tijdens de Gentse Feesten hebben we er een “pré-vakantie” van gemaakt. Het weer was super. Er was vanalles te doen. Zalig.

Bleek zelfs dat alle Gentse musea gratis toegankelijk zijn tijdens de Gentse Feesten en daar hebben we gretig gebruik van gemaakt.

Het eerste weekend van de Gentse Feesten ben ik naar het Design Museum geweest. Toch wel een aantal leuke dingen gezien. Er was een tentoonstelling van Borek Sipek, een Tsjechische ontwerper van glas, keramiek maar ook meubels en wat architectuur. Ik ben niet zo wild van glas maar er zaten toch een aantal prachtige stukken tussen.

Een tweede tentoonstelling ging over communicatie. Zalig om naast al die blitse ontwerpen van GSM’s, PDA’s, Mac’s,… ook eens een echte telex machine te zien. En zelfs een stencil-apparaat. Ongelooflijk. Ik herinner me nog toen ik in de basisschool zat dat we van die stencilblaadjes kregen. Brings back memories.

Dan ook nog even door de vaste collectie gelopen. Het blijft toch één van mijn favoriete musea!

En het tweede weekend van de Gentse Feesten zijn we dan naar het SMAK geweest. Ik vertel er je morgen meer over.