Ondertussen heb ik vorige week verder gezocht op El Toro Y el Asiento. Ik ben vertrokken van een tip van één van mijn leraars uit de academie, Jacques, die voor dit onderwerp verwees naar Picasso. Die had blijkbaar een passie voor stierengevechten en heeft daar serieus wat studies rond gemaakt. Via internet vond ik al snel enkele interessante schetsen waar hij de stier tot enkele lijnen had uitgepuurd.

Vanuit deze studies ben ik tot een nieuw idee gekomen. In de vorige studies waren er parallellen en contrasten te vinden in de onderwerpen: de huid van de stier en het leder in de stoel. De beweging van de stier en het statische in de stoel. Maar de beelden op zich pasten nog niet samen. Het ene was te ver uitgezoomd tegenover het anderen. Iemand gaf me de feedback dat er veel parallel zaten in de poten van de stier en de stoel. Dit ben ik verder gaan uitwerken door de kop van de stier en de kop van de stoel gewoon weg te snijden en in te zomen op de poten.

Zo ben ik tot de schetsen gekomen. Een onthoofde stier en een onthoofde stoel waarbij de beweging van de stier en het statische in de stoel in de schaduw wordt benadrukt.

Die heb ik dan in verf uitgewerkt. Hier heb ik me echt te pletter geamuseerd. Met een zalige drum-and-base uit mijn iPod, wat extra cafëine en mijn vingers in de verf. Zalig. Ik ben ook heel tevreden van het resultaat hoewel ik de compositie nog zal bijsturen zodat ze nog dichter naar elkaar komen.

Wat vinden jullie ervan?