Hier zie je hoe mijn ander piste evolueert. Beide schilderijen zijn 122 X 100 cm op MDF. De panelen zijn eerst behandeld met een Levis primer en 2 lagen gesso steeds geschuurd voor optimale hechting.

De beelden zelf worden opgebouwd door sterk met water verdunde glacy lagen verf, enkel de primaire kleuren Chinaqridon rood, Phalo blauw en Cadmium geel met witte lagen ertussen over elkaar te leggen. Soms volledig overlappend, soms gedeeltelijk. Zo ontstaat een spel van transparantie van pastelkleuren. Aan de ene kant is de techniek zalig omdat je zo de tijd krijgt om continu bij te sturen. Aan de andere kant is ongelooflijk veel geduld nodig om in dat tempo te geraken. Het is echt therapeutisch voor mij ūüėČ Het neemt ook wel een uur tijd eer ik in dit tempo geraak. Eer ik alles kan loslaten en in die wereld kan duiken.

Wat vinden jullie van de evolutie? In Lisa’s World 2 ben ik van plan om de “rotspartij” in de diepte zeer hard te maken, zodat dit de pasteltinten op de voorgrond zullen versterken.

Ondertussen zal ik in de komende week nog een nieuwe maquette maken om een tweede wereld te kunnen fotograferen.

Lisa’s World 1 op 15/12, 20/12 en 21/12

Lisa’s World 2 op 15/12, 20/12 en 21/12