Even persoonlijk nu. Ik ben een anti anti persoon. Ik wil steeds voor iets staan en krijg de kriebels van mensen die alles door een “dit kan toch niet” bril zien. Ik hou van onafhankelijkheid en hoewel ik de functie van deze groepen begrijp en respecteer ben de laatste om te verbroederen in een vakbond welk kleur ook en heb eerder een hekel dan affiniteit voor feministen. Ik zie dat verschil niet en ervaar het eigenlijk ook nergens behalve… als het op vlak van loon aankomt weet ik dat er verschil is.

Ik herinner me nog mijn eerste job. Gestart aan 60.000 oude Belgische franken bruto in 1993. Ik werkte toen nog op de personeelsdienst van een bank. Logisch dat je dan zicht hebt op de lonen van de mensen die startten. Ik was daar getuige van hoe iedere starter van dat niveau aan datzelfde barema van 60.000 BEF van start ging. Dus good intentions om alles eerlijk te laten verlopen. Maar al na enkele maanden zag ik dat bepaalde mensen van een bepaald geslacht inderdaad sneller vooruit gingen dan anderen. Terwijl het voor de ene zonder discussie ging was het voor de ander helemaal niet evident. Ook al waren de evaluaties even positief.

Vandaar, zelfs al vind ik de filmpjes niet echt sticky of funny maar veel te negatief, toch deze bijdrage aan het goed doel! En dit op vraag van Adhese. (Stefan, geef Poppy alvast een knuffel terug van mij 😉

PS. Niet dat ik niet content ben bij mijn huidige werkgever. Maar er zijn dagen dat we de renovatiefacturen van ons huis binnenkrijgen dat ik wens dat ik toch in die beter betaalde banksector was gebleven 😉

http://net-pool.adhese.net/epd/flvplayer.swf

By the way, onze poetshulpen worden beter betaald dan hun collega’s uit de interimsector.