Vorige donderdag was het zover. De vernissage van onze tentoonstelling, het eindpunt voor de deelnemers van het e-atelier 2006-2007.

Hier zie je alvast een aantal sfeerbeelden met dank aan mijn ventje, de fotograaf van de avond.

Het was een spannend event om naar toe te groeien maar alles is zeer goed verlopen. Een mooie opkomst van een 150 à 180 geïnteresseerden, een geschikte lokatie bij SD Worx, een mooie speech van Stefaan Wouters, ere-directeur van de academie van Borsbeek, 10 opgeluchte kunstenaars en 2 trotse begeleiders. Alvast bedankt allemaal voor jullie steun!

Het was een heel toffe avond waar ik toch even van moest bekomen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik de stress van de periode ervoor had onderschat. Normaal heb ik al een stressy job en is schilderen voor mij pure ontspanning en afreageren. Die laatste weken was het echter volledig werken naar de deadline. Tot enkele dagen ervoor had ik nog werken klaar gemaakt met hangsystemen en een fotoalbum in elkaar gestoken. En dan was er nog het probleem om alles op tijd en veilig ter plaatse te krijgen. Maar ik ben wel trots op het resultaat. Mijn reeks “El toro y el asiento,” ook die in leder, waren alvast werken die aanspraken. Ik weet dat ik er met Lisa’s World nog niet volledig ben. Deze reeks kan nog versterkt worden maar van het verhaal erachter en het fotoalbum “Lisa’s birth” was ik bijzonder tevreden.

Commentaar die ik op mijn werk kreeg: veel contrasten: transparant en pasteus, licht en donker, ingesnoerd en vrij, pastel en zwart, ver en heel dichtbij, abstract en figuratief, beweging en statisch,… Ik ben alvast benieuwd hoe de externe jury er op de academie over zal denken op de eindevaluatie op 9 juni. Duim alvast hé!