Zolang stil?? Ja, de voorbereidingen van de tentoonstelling heeft zijn tol geëist. Ik ben geschrokken hoeveel energie dat neemt. De werken klaarmaken voor presentatie door het voorzien van ophangsystemen. Ze vervoeren (en vooral in de auto krijgen :-). Teksten schrijven, titels bedenken, slideshow maken. Hopelijk vinden jullie het geslaagd. Ik ben benieuwd naar de reacties. Morgenavond zal er snel zijn.

De volgende deadline wordt dan de eindevaluatie op de Academie met een externe jury. Die gaat door op zaterdag 9 juni en tegen dan wil ik toch nog wat nieuwe werken bijmaken.

Aan dit werk ben ik voorlopig nog bezig. Het is met acrylverf op doek geschilderd. 175 cm hoog op 100 cm breed. Opnieuw een ruimte maar geïnspireerd op een verhaal van een dierbare vriend die de laatste maanden door het oog van de naald is gekropen. Ik heb geprobeerd in zijn hoofd te kruipen en het vertaald in een ruimte: donker met toch veel licht die weliswaar nog wat ver weg is, maar toch prominent aanwezig.

Het moet nog opgespannen worden. Hieronder zie je nog 2 details. Het linkse is een detail van de hoek bovenaan. De twee rechtse zijn details van “druppels” die een plas water simuleren.