Vorige week werd de 27ste editie van de Kunstprijs Pieter Vanneste in Buggenhout geopend. Dit jaar was de discipline Schilderkunst aan de beurt en die kans wou ik niet aan mij voorbij laten gaan.

De deelnemers mochten maximum 2 werken indienen. Die werden door een jury van 3 experten beoordeeld. Van de 160-tal ingediende werken werden er een honderdtal weerhouden. De tentoonstelling werd vorige vrijdag tijdens een vernissage geopend. De verschillende zalen in het ACC Buggenhout hingen propvol. De laureaat was Peter Simoens uit Leuven met het werk “Inbraak”. Vol gelaagdheid. Technisch sterk uitgewerkt. Iets te traditioneel en verhalend voor mij, maar knap kunstwerkje.

Daarnaast werden ook 10 werken geselecteerd die speciaal door de jury werden opgemerkt en die daardoor in aanmerking komen voor “De Prijs van het Publiek.” En raad eens welke hier bij was? Yes, mijn “El Asiento,” hiernaast op foto. Dat deed me alvast heel veel plezier. De bedoeling van mijn deelname was eens te toetsen hoe mensen mijn werk inschatten en vooral hoe dat staat tegenover ander werk. En in de top 10, dat is toch al niet mis hĂ©. Maar jij, beste publiek, kan de doorslag geven of het de 2de of de 10de plaats wordt 😉

Dus, collega’s, vrienden, kennissen, familie, plan volgende week een uitstapje naar de prachtige Buggenhoutse streek en overweeg je stem op “El Asiento” van Ilse Jansoone.

De tentoonstelling kan je nog bezoeken
tot 28 oktober elke zaterdag en zondag van 14u tot 18u,
in de raadzaal van het ACC, Nieuwstraat 2, 9255 Buggenhout.

Alvast bedankt voor je steun!