Vandaag is mijn 2de week ingegaan bij Jetair. Ongelooflijk hoe een mens zijn leercurve verloopt. Net zoals de vluchtroute van een sportvliegtuig: pijlsnel de hoogte in, met hier en daar wat bumps en luchtturbulenties maar gecontroleerd, soepel, flexibel, doelgericht.

Deze week heb ik verschillende kennismakingsgesprekken, opleidingsmomenten en meetings gehad. Vandaag zelfs bij onze Nederlandse collega touroperator uit de TUI groep: Kras. En Jetair zou Jetair niet zijn als ze er niet zelf naartoe kunnen vliegen 😉 Een unieke ervaring om eens achter de schermen van een luchthaven te kunnen piepen. Als de echte early birds (yeh right) stonden mijn collega’s, de e-marketingspecialiste en de New Media Director (en piloot van dienst), al vertrekkensklaar vanaf 7 uur op het vliegveld van Wevelgem bij Kortrijk. Een half uurtje later, na alle checks, dubbel checks en driedubbelchecks (wat een mooie gedocumenteerde opstartprocedure), hingen we soepeltjes de lucht in en stegen tot 9.000 voet, net boven de wolken. Prachtig. Amper een uur later zaten we al in de taxi van Eindhoven richting Ammerzoden. Mooi gefietst, van Kortrijk naar Ammerzoden in 2 uur.

En dan een dagje cases en best practices uitwisselen. Heel leerrijk. Helaas kon ik met mijn ene weekje ancienniteit nog niet veel geven van mijn kant uit. Heel frustrerend, maar geduld, nog enkele maanden en deze schuld wordt vereffend 😉 Een prachtige case hebben die webmensen uit Ammerzoden trouwens uitgebouwd. Een krachtige, effectieve website omringd met alle mogelijke e-marketing instrumenten en dat gericht naar een doelgroep van 45 plussers. Dit wordt er eentje om in de gaten te houden. Nog eens bedankt aan de gastheer en collega e-Commerce Manager Niels en zijn collega’s ter plaatse!

De terugweg leek iets bumpier, maar visueel ook spectaculairder. We zagen Antwerpen, Gent en Kortrijk van respectievelijk 5000, 3000 en 500 voet hoog. Prachtig. Ik heb zelfs ons huis gezien. Applaus voor de piloot die ons veilig weer thuis bracht.