Onlangs zag ik het laatste uitpakfilmpje van Bart: Wat een feest op Netlash. (Ik wil er ook wel een šŸ˜‰

Die introductie van de iPhone in BelgiĆ« zal ongetwijfeld het surfgedrag beĆÆnvloeden. Zelf heb ik onlangs de Sony Ericsson P1i van het werk gekregen. En ik moet zeggen, het is een hele stap vooruit op een gewone GSM. Je hebt er je agenda altijd op zak, in 123 kan ik visitekaartjes integreren in mijn contacten en vooral het mobiele internet vind ik heel handig. Enkele voorbeelden van wanneer ik het gebruik:

Eergisteren moest ik dringend tanken. Voor ik weer het lot tart om zonder diesel te vallen dacht ik, ik zoek het dichtsbijzijnde Shell station. Even mijn auto langs de kant geparkeerd. Surfen naar Shell en in minder dan een minuut wist ik waar naartoe. Toch wel een gemak moet ik zeggen. Echt waar.

Een tweede geval. Tijdens de middag hebben we 1 uurtje pauze. Dat is net te weinig om uit te gaan eten, en te lang om aan je bureau te blijven zitten. Dus soms ga ik eten in het “Bosje” (officieel, het Maria Hendrikapark) op een kwartier wandelen van Jetair. Het is wat doorstappen maar je bent er snel bediend. Tijd om de krant te lezen heb ik dan niet, maar even snel RSS feeds consulteren of online de headlines van De Morgen lezen lukt nog net wel. Ook heel handig.

En dit zijn nog maar mijn eerste stappen in deze nieuwe mogelijkheden. Dus, ik geloof echt dat deze technologie een vergelijkbare evolutie zal doormaken als de GPS. Het wordt als heel handig ervaren en de mensen zijn die GSM al zo gewoon. Enkel het financiƫle zal misschien nog een drempel zijn voor velen. Het is toch weer een extra kost. Zeker voor particulieren kan het toch een tijd duren eer dit in het gezinsbudget zal passen. Internetkosten worden thuis vaak verspreid over alle gezinsleden. Koppel je het aan de GSM dan heb je al snel een pak maandelijkse telecommunicatiekosten extra. Maar zoals alle technologieƫn zal het bij meer gebruik wel dalen.

Benieuwd hoe snel die evolutie zal gaan. Surf jij al van op je mobieltje? Hoe ervaar jij het?