Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt. Door mijn nieuwe GSM Sony Ericsson P1i kan ik nu mobiel surfen en dus ook mobiel bloggen of mobbloggen. Ik beschreef eerder al het mobiel surfen en het mobiel volgen van nieuws via RSS, maar mobiel kunnen publiceren is echt een fantastische ervaring.

Vroeger had ik vaak zoiets van, dit wil ik bloggen, maar tegen dat ik thuis was had ik het idee ofwel vergeten of was de tijd er niet meer om het te doen. Met dit mobiel bloggen kan ik nu veel directer ideeën of beelden delen en automatisch ga je kortere berichten schrijven. Want het tikken op zo’n klein toetsenbordje is natuurlijk niet echt comfortabel. Maar voor mij is er een nieuwe wereld open gegaan. Nu nog af en toe de tijd maken om ook wat meer diepgang te krijgen door af en toe zo’n artikeltje ertussen te schrijven.

Hoe heb ik dit voor mekaar gekregen? Wel, meesterblogger Bart gaf me de tip om Shozu eens te bekijken. En inderdaad. 2 uur later had ik mijn eerste postje online vanaf mijn GSM. Let wel, in het begin had ik mijn instellingen nog niet goed gezet en dan stuurde ik alles direct naar de verkeerde blog, of vergat ik een titel en beschrijving toe te voegen. Dan was het natuurlijk naar huis spurten om dit opgelost te krijgen want dit gaan corrigeren vanaf mijn mobieltje, dat zag ik nu ook niet zitten. Maar nu is het heel praktisch. Die Picasa album, Blogger blogs als Kopje Koffie, deze Art & e-Business en Renoveren-restaureren en Youtube heb ik nu continu mee op zak. Echt maf.