En we pikken de draad terug op na enkele jaren. Deze avond heb ik me terug ingeschreven aan de Academie Gent. Yeeha! Deze keer in het atelier van Mixed Media.

Op voorhand had ik de blog van het atelier mixed media doorgenomen en dat zag er al veelbelovend uit. Vanavond heb ik dan gaan kennismaken met de leraar Hendrik Vermeulen. Een kunstenaar met een eigen, al zeg ik het zelf, professionele website en een eigen domeinnaam;-) Knap werk trouwens. Vooral zijn panelen spreken me aan, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik nog niet genoeg gevoel hem met de 3de dimensie. En ik had wel het gevoel dat het klikte. Ik kreeg een hele rondleiding door het atelier en kon zo meteen enkele van de werken op de blog live zien. Ziet er echt aantrekkelijk uit. Het accent zit vooral op de inhoud, het onderwerp, minder op het technische. Techniek komt er als middel bij kijken maar blijkbaar kan je toch met enkele eenvoudige technieken al heel wat effect bereiken.
Ik heb toen zelf wat verteld waar ik mee bezig ben geweest als kunstschilder. Het werk waar ik persoonlijk nog altijd meest trots op ben was hetgeen ik gemaakt heb voor de tentoonstelling Arts for Liedts. Op foto hierboven zie je het originele schilderij die ik toen gemaakt heb, een detail eruit en daar had ik dan verder op geassocieerd met een 3D schilderij en zelfs een video. Met dit werk heb ik me meest geamuseerd. Helaas was ik toen op enkele technische belemmeringen gestoten die ik nu in dit atelier verder wil opgelost krijgen.
Daarnaast zit ik al een tijdje in mijn hoofd om te werken met kleren gepresenteerd op paspoppen die ik dan beschilder. Op deze manier worden het ondraagbare gerecycleerde kleren die toch een nieuwe functie krijgen. Hier wil ik nog wat meer research op doen maar dat is alvast het rudimentaire idee.
Dus 2 pistes die ik vanaf volgende week maandag verder ga uitdiepen. Stay tuned 😉