2011 was een zeer bewogen jaar voor mij persoonlijk. In mijn nieuwjaarsvoornemen van 2011 had ik het al aangekondigd. Dat het zo ingrijpend ging worden wist ik toen zelf niet.

De foto voor 2012 is genomen op het moment dat ik mijn creativiteit terugvond. Heel bizar maar ik heb dat moment heel helder en bewust beleefd. Hoewel ik de 2 jaren ervoor het gevoel had dat ik het kwijt was. Niet geloofde dat ik het ooit gehad had. Op dat moment kwam de zekerheid opeens terug.
Ik herinner me nog 1 precies ogenblik. Ik had net mijn eerste “Green blub” gemaakt en stond naar het werk te kijken. Ondertussen kwamen collega kunstenaars een praatje maken. Hoe hard ik me ook probeerde te concentreren op hun verhaal, ik moest iets toevoegen aan het werk. Het was een gevoel van moeten, van weten, van zeker zijn dat het nog beter zou worden. Ik ging op zoek in de kast met materiaal en vond daar slaolie en een kwast. Ik begon eerst voorzichtig te borstelen. Dan ging ik gewoon gieten, loslaten en zien wat er gebeurt. Het effect dat toen ontstond zowel op het doek als in mezelf is niet te beschrijven.
Dat moment van zeker weten, van geen grenzen hebben en voelen. Van durven zeggen tegen mijn collega artiesten: “Sorry, ik moet eerst nog even iets doen.” Dat was voor mij het moment van 2011, van de vervulling van mijn wens en voornemen van dit jaar. Hoe zwaar het ook is geweest. Hoe drastisch de beslissingen waren die ik genomen heb. Dit maakte het de moeite waard. En de gevolgen van deze creativiteit zijn weer op alle vlakken te merken.
Dank je wel, beste vrienden, familie, collega internet nerds, collega HRM’ers, collega artiesten,…, om in mij te geloven. Ook in deze drastische omwentelingen.
Bedankt en ik wens jullie een even bevrijdend 2012 toe boordevol creativiteit en inspiratie.
Voor mezelf ga ik op dit creatieve spoor verder en plan ik er nog hogere toppen te scheren zowel op privé, artistiek als professioneel vlak.