Voor de mensen die dachten dat mijn mixed-mediawerk op een lager pitje staat, niets is minder waar. Binnenkort deel ik nog wat er de laatste 2 jaar is gebeurd. 

Ondertussen even een blik behind the scenes van mijn huidig work in progress. Op dit moment ben ik tegelijk bezig met een 5-tal werken tegelijk: 
– de creatie van mijn minimalistische organische wereld via het medium foto
– een muurgrote interactieve installatie met mijn wereld als een soort trompe-l’oeil
– deze wereld in bewegende video
– een werk voor een tentoonstelling in Oudenaarde in april
– en het werk: The Learning Curve, in C. 

Conceptueel begin ik het te zien. De video zal gaan over de organische manier waarop mensen leren (bij uitbreiding leven) en de obstakels tot soms wel ontreddering (zoals periodes van inzinking of burn-out en doorbraken) 

De beelden zijn gemaakt in de installatie die ik vorig jaar heb gebouwd. 
Een tweede basiselement in het minimalistisch muziekstuk van Terry Riley: in C. Dat werkt met 53 korte stukjes die associatief na elkaar worden gespeeld door 10 à 124 muzikanten begeleid door een piano met een mooi meisje die de noot C (=do) speelt zoals een metronoom het ritme aangeeft. Meer info over het stuk: http://en.m.wikipedia.org/wiki/In_C Die piano refereert naar het leerproces die ik als kind heb doorgemaakt en die een sterke basis heeft gelegd voor de leermethode in mijn verdere leven, faalangst incluus 😉

Deze 2 elementen zijn mijn vertrekpunt. 

Ik heb bij wijze van technische oefening een 5-tal korte videostukken associatief na mekaar gemonteerd. Dat zouden er in principe zeker een 20-tal en misschien zelfs ook 53 moeten worden om voldoende variatie en spanning op te bouwen. 

Als geluid wil ik het stuk van Riley verder bestuderen. Ofwel selecteer ik het stuk op basis van het aantal uitvoerders of de lengte, ofwel maak ik een eigen bruitage op basis van diezelfde methodiek met ook de piano als metronoom. 

Kijk gerust eens mee: 
Start eerst eens dit muziekstuk op en scroll door naar de 10de minuut of zo. https://www.youtube.com/watch?spfreload=1&v=8kA-LaYXaE0
Bekijk tegelijk deze draft video. 

What do you think? Alle tips zijn welkom.