Gisteren een fijne ontdekking gedaan. De multifunctionele ruimte At-One stelde werk van onze vroegere buurman Lieven Lefere en zijn vriendin Isabelle Devos tentoon met nog enkele andere kunstfotografen. Als trouwe fans van Lieven kennen en bewonderen we zijn werk al vele jaren, maar het werk van Isabel was nieuw voor me.
Een werkje in het bijzonder sprak ons heel sterk aan. Het toonde een naakte torso van achteren die op een zij in een bed ligt in een nogal gewrongen houding. De belichting en cadrage deden volledig denken aan de sfeer in de schilderijen ven Vermeer. Echt heel knap. Helaas heb ik er geen foto van gemaakt. Het huiselijke kader waarin de werken werden getoond in de privé woning gaf het werkje nog een extra dimensie. 
Meer info over de kunstenaars: http://www.lievenlefere.net en http://isabeldevos.be

Daarnaast werd er ook werk getoond uit de collectie van de kunstverzamelaar Kurt Demunter. De foto die me het meeste aansprak was een werk van Hentie Van Der Merwe. Ik kende het werk totaal niet maar het sprak me meteen aan. Met een levensgroot formaat kwam het wazige uniform zonder menselijke drager zeer indrukwekkend en puzzelend over. Het maakt deel uit een hele reeks van hogere officier uniformen: Trappings. Foto’s gemaakt in het Zuidafrikaans Militair Historisch Museum in Johannesburg. 
Bekijk de hele serie op http://www.hentievandermerwe.co.za/photography/trappings-20002003/

Voor de geïnteresseerden: op 24/1 is er nog de opening van het tweede deel van de tentoonstelling met nog nieuwe kunstenaars. Zeker de moeite om eens te gaan kijken. Praktische info vind je op http://www.at-one.be/fotography-dialoogue.