De een wordt er meer of vroeger mee geconfronteerd dan de ander. Corona gaf ons allemaal een schok waar we stilaan mee (moeten) leren leven. In “After the decomposition, acts of recomposing” ga ik samen met bezoekers en geïnteresseerden een maand lang trauma te lijf in Het Atelier van Marleen Scevenels. Op een beeldende manier verwerk ik mijn persoonlijke, maar tevens ook universele gevoelens van ontbinding, verlies, onmacht, onzekerheid, spanning, conflict, maar ook hoop, moed en verlangen naar nieuwe verbindingen. Ik ontrafel, breek, versplinter, ontleed, ontwar, ontknoop emotioneel geladen kleding, meubels, schilderijen, kranten,… en laat ze na 4 weken bewerking en de bindende kracht van goudkleur terug in een nieuwe waardevolle plooi vallen.

Je kan de hele maand komen kijken, beïnvloeden en participeren:

Tussen 1 en 6 maart: Trauma in action (breng een object mee dat jouw trauma symboliseert)
Tussen 7 en 13 maart: The act of decomposing (we ontwarren de geladenheid)
Tussen 14 en 20 maart: The act of recomposing (we blazen brokstukken nieuw leven in)
Tussen 21 en 26 maart: The act of closing (we bereiden de act voor)

“What matters is your ability to recompose”

Op zondag 27/3 om 15u aan Het Atelier sluit Ilse Jansoone haar maand in residentie bij Marleen af met een tentoonstelling en live performance door de straten van haar geboortestad Brugge.

Aansluitend genieten we samen van de nieuwe blinkende plooien, barsten en glooiingen van alle belevingen met bubbels.

Na de performance ontleed ik het kleed terug naar zijn oorsprong als elastische stof en transformeer het tot een muur breed schilderij.