Dinsdag ben ik opnieuw gaan schilderen. Het was een intensieve dag. Ik heb vooral verder gewerkt met de nieuwe techniek dat ik aan het uittesten ben. Ik heb er geen naam voor 😉 Giettechniek? Ik werk enkel met acryl. Ik hou van industriele producten. Dit is mijn recept:
– 1 deel acrylverf
– 1 deel glanzend medium
– 1/3 deel water

Dit meng ik samen met een paletmesje in een yoghurtpotje. Het deel water kan wel variëren. Soms moet het wat vloeiender voor de diepste punten in het schilderij. Soms mag het wat pasteuzer.

Ik ben er zeker nog niet volledig maar het begint er al heel anders uit te zien. Ik ben bezig met een werk Visiona, geïnspireerd op de interieurs van Verner Panton. (Mijn grootste inspiratiebron). Vorig jaar heb ik daar serieus op gewerkt om de juiste compositie en kleuren te vinden. Het resultaat vond ik niet mis, als zeg ik het zelf. Het werk staat trouwens in onze living. Maar het resultaat miste wat kracht dat ik in mijn houtskooltekeningen wel had. Door die nieuwe techniek denk ik dat het een niveau hoger komt. Net is niet meer het “prentje” zoals mijn leraar mij zei. Het begint echt een schilderij te worden.

Dus vanavond ga ik erop door.
Trouwens nog een zeer goed boek uit de bibliotheek opgepikt. Volgende keer meer hierover.