Eind vorig schooljaar schreef ik nog over mijn plannen voor dit jaar. Eén van mijn doelen was het e-atelier van Wisper volgen. Er kwam eerst een kennismakingsronde aan te pas. Vorige zaterdag werden alle geïnteresseerden één voor één geïnterviewd door de lesgeefster Liesbet Verschueren en de vormingsverantwoordelijke van Kunstwerk(t) Petja Gekiere.

Ik moet zeggen interview was grondig. Het opzet van de opleiding werd nog eens duidelijk uitgelegd. Het is inderdaad een engagement dat ze verwachten om met de groep samen elkaars grenzen te verleggen. Het gesprek was niet zo gericht op het eindresultaat van het werk dat je nu al gemaakt hebt, maar eerder op het proces, de persoon en vooral op de openheid van geest om nieuwe zaken uit te proberen om je eigen grenzen en vooral ook die van anderen te verleggen. Vragen die aan bod kwamen waren: met welke materialen werk je meestal, wat vind je belangrijk in je werk, wat wil je bijleren, waarom wil je aan dit project meedoen? Ik had 2 werkjes mee: Lenny’s room en The pool en mijn dagboek om aan te tonen waar ik naartoe wil en waar ik nu sta technisch en hoe ik hierin continu dagelijks aan het zoeken ben door te tekenen in de veilige omgeving van mijn dagboek. Ik blijf nog altijd streven naar het zelf creëren van die organische ruimten met felle kleuren, een eigen sfeer geïnspireerd op de jaren 60 en 70 designerswereld (Verner Panton, Saarinnen) en de hedendaagse designers en architecten (Toyo Ito, Calatrava). Maar dan met het toepassen van de nieuwe schildertechnieken die ik vorig jaar heb bijgeleerd.

Vorig jaar heb ik me gericht op wat eenvoudiger beelden, met duidelijke geometrische perspectieflijnen. Zo kon ik me vooral focussen op nieuwe materialen zoals mediums en vernissen. De overschakeling naar de organische ruimtes met zonder duidelijke lijnen maar met eerder een gevoelsmatig perspectief is echter niet van de poes. Maar het komt. Elke dag krijg ik nieuwe inzichten. Ook mede door de uitwisseling van tips in schildertechnieken met medestudenten. (Bedankt Kunstthijs!)

Deze week kreeg ik dan te horen van Liesbet dat ik bij de groep e-atelier geselecteerd ben. Yeehaa! Ik kijk alvast uit naar de manier van lesgeven. Het lijkt een sterk groepsgericht gebeuren tijdens de zaterdagen maar aangevuld met individuele opdrachten. Deze week had ik het nog met mijn leraar Chris in de Academie besproken en hij staat er volledig voor open om die 2 opleidingen te combineren. Ik ben er alvast benieuwd naar. We starten op 21 oktober. En in juni mogen jullie dan een tentoonstelling verwachten van alle deelnemers aan het e-atelier. Wordt dus zeker vervolgd.