Een nieuw werk in de vloeitechniek. Eigenlijk is het gebaseerd op een zoektocht van jaren:

  • Het gaat weer terug naar de pastelwereld in verschillende lagen, maar het is veel meer los van de foto’s van de oorspronkelijke 3D maquette die ik in oktober 2006 heb gebouwd.
  • Technisch maak ik gebruik van de giettechnieken die ik in 2005 en 2005 sterk heb bestudeerd. Het werkt met dunne lagen van primaire kleuren, stap voor stap gieten en laten uitvloeien en een dag laten drogen. Op voorhand komt het erop neer om goed de kleuren te mengen en de juiste vloeibaarheid te zoeken.
  • En dat alles om diezelfde sfeer van mijn grote voorbeeld, één van mijn eerste werken Lenny’s room uit 2004, te bereiken die organische, idealistische, quasi onbereikbare ruimte.
  • En dit alles overgoten met een bagage van af en toe grote frustraties die ik tegenwoordig ook in beeld kan brengen 😉

Wat vinden jullie van de evolutie? Het zijn 3 fases van hetzelfde werk van 1M X 1M op doek.