Eén van mijn schildercollega’s wees me een tijd geleden op een interessant boek van Hans den Hartog Jager, journalist en kunstcriticus voor NRC Handelsblad. Het boek “Verf” (isbn: 902532259) bestaat uit 14 interviews met kunstenaars over hun verf. Dus minder over het verhaal achter het werk, maar over het gebruikte materiaal om dit verhaal uit te drukken.

Ik heb de geïnterviewde kunstenaars snel even door google images gesleurd. Dat geeft toch direct een overzicht in enkele minuten.

 1. Rob Birza
 2. Michael Raedecker
 3. Charlotte Schleiffert
 4. Robert Zandvliet
 5. Constant
 6. Co Westerik
 7. Armando
 8. Daan van Golden
 9. Lucassen
 10. Ger van Elk
 11. Rob van Koningsbrugge
 12. Marlene Dumas
 13. Emo Verkerk
 14. Marc Mulders

Ik moet eerlijk toegeven dat ik slechts 2 uit het lijstje kende. Maar de rest zijn even grote ontdekkingen, in het bijzonder Charlotte Schleiffert. Ik ga dat boek morgen toch even halen.