Vorige zaterdag kreeg ik een heel interessante tip van mijn leraar op de Academie Chris. Hij had in een Brusselse Crown Gallery een werk van Peter Zimmermann zien hangen en had meteen aan mij gedacht. (en dat bij zo’n dure werken 😉

Hij tipte me vooral over de manier van uitwerking van de schilderijen. De uitstraling van het organisch en veelkleurige gaat volledig in de richting die ik ook wil. Hoewel ik het iets minder abstract, maar wat ruimtelijker wil. Maar de technische uitvoering leek perfect de richting waar ik naartoe wil. Hij maakt blijkbaar gebruik van kunstharsen zoals epoxy harsen die het werk een gladde maar dikke, en voor mij vooral de felbegeerde hooglans laag geeft.

Nu ben ik al enkele dagen aan het rondsurfen voor wat technische info hierrond maar dat lijkt niet zo eenvoudig te vinden. Alle tips zijn welkom.

Over de man Peter Zimmermann is er echter weinig te vinden op het Net. Behalve dat hij vooral met harsen werkt en zijn inspiratie vaak ook haalt van bookcovers die hij opblaast, glanzend uitwerkt en al snel een 20.000 oude Deutsche Marken voor moeten neergeteld worden.

De research wordt verder vervolgd.