Deze week heb ik dus geïnvesteerd in wat nieuwe materialen om die glossy lagen te bekomen en ik ben meteen in experimenteermodus gestapt. Wat is dit toch een zalige fase. Precies een kind die een nieuw speelgoedje heeft gekregen. Even een aantal experimenten op een rijtje:

Dit is een vergelijking tussen een aantal verschillende acrylmaterialen. Steeds dezelfde hoeveelheid verf op een gekleurd blad papier maar gecombineerd, van links naar rechts, met het nieuwe polymeer medium gloss van Golden, het medium die ik daarvoor al had glossy medium van Taelens, een mat medium gel van Golden, een glossy medium gel van Liquitex, het nieuwe self-leveling medium van Golden en tot slot een polymeer vernis van Golden. Conclusie: die self-leveling medium is zalig glanzend, samen met de gloss medium gel van Liquites, maar dat laatste kan je niet gieten.

Dan een tweede testje om 2 mediums te gieten. Opnieuw zelfde kleuren en hoeveelheid verf maar deze keer op een doorzichtig plastic film om absorptie van de ondergrond uit te sluiten. Het bovenste gedeelte is vermengd met het polymeer medium van Golden, de 2 onderste blobs zijn gemengd met de self-leveling gel van Golden. Na 2 dagen drogen zie je duidelijk dat die bovenste ondertussen (door het verleggen in mijn atelier) bijna een smurrie zijn geworden. De onderste behouden behoorlijk goed hun consistentie. Je merkt nog niet direct wat meest glans, maar duidelijk is dat je die polymeer mediums niet zo dik mag gieten. Nadeel zijn echter die luchtbellen die in de verfmengsels komen. In de literatuur van Golden raden ze steeds aan om je mengsel een nacht te laten staan om deze bellen te laten ontsnappen, maar daar ben ik véél te ongeduldig voor 😉

Een derde testje was de transparantie. Je ziet 6 experimentjes met phtaloblauw op een wit ongeprepareerd blad papier. Het eerste is gewoon verf met heel veel water. Bij het tweede heb ik vooral polymeer medium bijgedaan. Bij het derde heb ik dan weer meer verf toegevoegd. het 4de is hetzelfde dan 3 maar dan gegoten. Tot slot heb ik dan nog meer verf toegevoegd zowel gegoten als uitgeborsteld.

Het laatste testje is mijn absolute favoriet. Het is de pure self-leveling gel uitgegoten op een doorzichtig plastiek film en 2 dagen laten drogen tot die volledig glanzend en doorzichtig is. Prachtig toch?