22 augustus, de vernissage van onze tentoonstelling, is razendsnel aan het naderen. Mijn google aftelwidget zegt me dat ik nog 37 dagen heb om mijn werken af te maken. Brr, de spanning begint te stijgen.

Eén werk begint meer en meer vorm te krijgen. Blue echo, Hart from Liedts is een locatiespecifiek werk waarbij ik de torenkamer van het Liedtskasteel omtover als het blauwe hart van het kasteel. Het idee is er al een hele tijd. Maar de praktische uitwerking liep niet van een leien dakje. Het bleek financieel niet haalbaar om dit te realiseren. Gelukkig zijn het zo’n obstakels die je verplichten verder uit je creativiteit te putten. Dat vergt wel wat extra energie en zelfvertrouwen maar nu zie ik het aangepaste idee nog meer zitten dan ervoor.

Het wordt dus een maquette van de kamer op een derde van de werkelijke grootte. Groot genoeg om een serieus ruimtelijk gevoel te hebben en niet te groot om het praktisch te kunnen uitwerken.

Scanwerk is nu achter de rug. Nu zijn we volop bezig aan de digitale beeldverwerking van 2D naar 3D. (Bedankt aan mijn rots in de branding). Hier alvast een video van het mini schaalmodel in papier uitgewerkt. Maandag ga ik naar de drukker om de canvas te kiezen. Met een beetje geluk kan ik het binnen een anderhalve week assembleren.