Al 5 jaar. Ongelooflijk hoe die tijd gevlogen is. Ik herinner me nog precies waar en wanneer ik deze blog ben gestart. In de bib van Gent. In een uurtje was de klus geklaard. Zo democratisch was het. En wat een kick om direct je berichtje te kunnen nalezen en de eerste comments te zien binnenkomen. Ondertussen zijn we 5 jaar en een hele “mocial” hype later.

Vorig jaar vertelde ik nog hoe dit blogje aan het vermageren was en inderdaad, dit jaar ging het er niet op vooruit. Vooral Twitter heeft me vaak verleid om snel tussendoor een tweet te “sms’en” van op mijn iPhone4 in plaats van een volledig artikel uit te werken.
Tijd en gemak zijn eigenlijk de 2 redenen waardoor het bloggen op een iets lager pitje is geraakt. Maar toch kan ik er geen afscheid van nemen. Ik blijf het nog altijd fantastisch vinden om een eigen webstek te hebben waar je in alle vrijheid je ideeën kan neertikken, de wereld in sturen en zien hoe mensen erop reageren.
Nee hoor, ik blijf dit medium koesteren, hoewel ik Twitter pas echt het laatste jaar grondig beter heb leren kennen en gebruiken en ook echt heb weten te appreciëren. Het is véle malen sneller en vooral ook interactiever en socialer. Voor mij is Twitter alvast een beetje de vervanger geworden van RSS die ik helaas volledig achter mij heb gelaten met het vertrek van Bloglines. Op een bepaald moment moet je toch kiezen, en dan vind ik het zo gemakkelijk als mensen die je inspireren interessante artikelen via Twitter met je delen.
Maar Arts & e-Business zal als uitlaatklep en online experimenteer plaats bij uitstek doorgaan.