Toen we met Wijs vorig jaar de ADMB HR Award voor innovatieve HR hadden gewonnen daagde onze boekhouder Kamel me uit: “Wat winnen we volgend jaar, de Vlaamse HR Ambassadeur?” Plaagde hij mij!

Als ik deze zomer een telefoontje kreeg van Rony Hoebeke, organisator van de Vlaamse HR Ambassadeur met de boodschap dat we gekozen waren als één van de 4 genomineerden uit meer dan 30 cases, deed mijn hart stiekem een sprongetje. Tijdens de zomer bereidden we onze case goed voor om die te brengen aan de interviewers. Die gingen onze case, samen met onze video, overbrengen aan de jury in september.

Gisteren, de dag voor het HR Gala, schreef ik hoopvol een korte speech, om klaar te zijn voor in geval van ik met mijn mond vol tanden zou staan,…

hr_ambassadeur_finalisten_tafelgenotenToen ik, gesteund door 7 Wijs collega’s, zo fier als een gieter met kloppend hart op het podium naast de 3 andere finalisten voor 600 mensen stond, gierde die speech door mijn hoofd. En dan kwam het moment, “En de winnaar, Boss Paints.”

Tja, er kan er maar 1 de winnaar zijn. En het is een mooie case. Het waren alle 4 zeer verschillende maar zeer krachtige cases. Dus, voor ik mijn speech een jaartje in de frigo steek nog even dit blogbericht: wat als Wijs gewonnen had. Hoe zou de toekomst eruit gezien hebben vanaf dat moment “En de winnaar is, Wijs”?

Dit zou ik aan de 600 HR professionals gezegd hebben:

hr_ambassadeur_finalisten_podium“Eerst en vooral een dikke proficiat aan de collega genomineerden want de spanning was zeer groot door die straffe cases.

Maar vooral een dikke merci aan

  • de jury en de mystery people die Wijs genomineerd hebben
  • de bestuurders van Wijs Bart en Dirk die mij en het Wijs team de vrijheid en het vertrouwen geven om dit aanstekelijke verhaal te bouwen
  • het directieteam die zich dagelijks rond de people factor laat challengen en hierin meegroeit
  • mijn rechterhand van het eerste uur bij HR van Wijs, Mieke
  • maar vooral het hele Wijs team zelf, waarvan hier 5 mensen aanwezig: Jonas, Bert, Stefan, Jonas, Dries, die allemaal een HR rol opnemen naar mekaar en zo dagelijks meebouwen aan de legendarische Wijs cultuur

Jullie maken me allemaal heel blij vanavond.

Niet omwille van de erkenning. Dit doet natuurlijk deugd en geeft een boost.
Maar vooral omdat Wijs hiermee de kans krijgt om onze case nog meer te delen. (kwinkslag free marketing 😉

Ik geloof namelijk heel hard deze case, jou een blik in de glazen bol van de disruptieve evolutie geeft,
We begrijpen als digitale marketingbureau als geen ander hoe de mens, als klant of als medewerker, zijn gedrag verandert onder invloed van technologie en we zijn gedreven deze kennis te delen en hier samen slimmer en beter door te worden.

Ik nodig HR Directors, People mensen aanwezig in de zaal, uit om te duiken in onze case en inzichten mee te pikken
Om zelf nog meer een impactvolle en proactieve sturing te nemen in jullie eigen besturen en directieteams
Om samen duurzame en waardeleverende jobs te creëren en ontwikkelen
Voor medewerker, team, bedrijf, aandeelhouder én maatschappij
Want dat is alvast mijn missie.

Want hoewel de berichtgeving heel hard het verloren gaan van jobs belicht, iedere dag zijn heel veel bedrijven nieuwe opportuniteiten aan het creëren. Dus, HR mensen, duik mee in het verhaal van verandering en kruip aan het stuur van deze evolutie om onze mensen en economie verder te laten schitteren.

Maar ik zal hier afronden, want mijn team heeft me hier straks nog een performance voor mij beloofd dat ze genoemd hebben “Dansen 2.0” ;-)”

En we zouden na de speech en de foto’s heel die avond heel hard gelachen hebben hoe ik dan toch dat codewoord “Dansen 2.0” in de speech zou gebruikt hebben en uitgelaten plannen smeden over hoe we heel het Wijs team op ons volgend nForm moment zouden laten mee dansen 2.0.

Ik zou vandaag moe geweest zijn, maar mijn agenda zou al vol gestaan hebben met vele vele speeches en kennisdelingsmomenten rond:

  • Kijk in de glazen bol van Wijs die speelt met disruptie: 5 take-aways.
  • Future proof recruitment, denken als een Wijs online marketeer:  zelf aan de slag!
  • 10 tips rond de groei naar agile leadership bij Wijs.
  • Hoe medewerkers de Wijs cultuur bouwen en in stand houden: 7 tips om mee te nemen.

Let’s pretend and make it so! 😉