Onlangs kreeg ik de tekst van de openingsspeech van de tentoonstelling van het e-Atelier te pakken. De speech werd gebracht door dhr. Stefaan Wouters, Ere-Directeur Academie Borsbeek.

Na een intro over het initiatief e-Atelier van Wisper en Kunstwerk(t) en het nut ervan ter aanvulling van een opleiding in het Deeltijds Kunstonderwijs besprak hij ook kort de werken van de tentoonstellende kunstenaars. Dit had hij over mijn werk te zeggen:

“Het transparante versus oppak. De uitnodiging tot meditatie versus de kriebels om te betasten. Ingesnoerd versus ruim en open. Ziedaar een aantal begrippen die deze werken oproepen. Vooral de onder leder ingesnoerde niet definieerbare vormen werken intrigerend en mysterieus.”

Het was verfrissend om een visie van een voor mij onbekende expert te horen. Vooral dat aspect “ingesnoerd” had ik zelf niet zo ingeschat. Maar dit werk in leder heeft inderdaad indruk gemaakt op verschillende bezoekers. Sommige mensen kregen er een bepaald ongemakkelijk gevoel van in de buik ūüėČ Het is ongelooflijk wat een kick dit geeft als je boodschap zo krachtig overkomt.